De complete set voor een DJ

De complete set voor een DJ

Gadgets, Geluid Reacties uitgeschakeld voor De complete set voor een DJ

Waaruit bestaat een standaard DJ-set?

De laatste tijd kom ik steeds vaker op feestjes waar een DJ de muziek verzorgd. En dan bedoel ik geen grote housefeesten, maar gewoon feestjes bij vrienden thuis waar iemand met toevallige DJ aspiraties en een eigen DJ-set zorgt voor de muziek. Ik begon met af te vragen waar zo’n DJ-set nu precies uit bestaat en wat je precies nodig hebt in een DJ set, interessant om voor mijn blog eens te gaan uitzoeken.

DJ set online

Er blijken enorm veel aanbieders van een DJ set online. Een goede DJ heeft naast gevoel voor ritme en een zekere muzikaliteit ook apparatuur nodig om zijn mixtechnieken aan zijn publiek te laten horen. Een goede versterker en speakers horen bij de DJ-set. Qua sterkte en geluid zijn deze afhankelijk van het soort feestjes waar hij of zij wil gaan draaien. Een mengpaneel en een mixer zijn standaard onderdelen van een goede DJ-set, ook voor beginners zijn deze onderdelen onmisbaar. Met het mengpaneel en de mixer uit de DJ zijn creativiteit en mengt hij de platen. Met een extra vleugje charisma krijg je een goede DJ.

DJ set voor beginners

Ik begin bijna zin te krijgen om zelf ook aan de slag te gaan als amateur DJ. Hoewel de prijzen flink wisselen blijkt een DJ-set voor beginners gelukkig verrassend betaalbaar. Online kun je je prima oriënteren. Denk wel eerst even goed na wat je precies wilt gaan doen met de set en welke doelen je hebt. Op de website sky-audio.nl kwam ik verschillende sets tegen die je als je meer geoefend raakt makkelijk kan uitbreiden met bijvoorbeeld dubbele speakers, mengpanelen met meer mogelijkheden of een krachtigere versterker. Als je echt langdurige aspiraties hebt dan is het verstandig om voor een merk DJ-set te kiezen dat makkelijk uit te breiden is zodat je lang vooruit kan.

Author

Search

Back to Top